Suurenna tekstikokoa: AAA

JOULURAUHAA KORONASTA HUOLIMATTA

Elämme Suomessa ja muissa joulua viettävissä maissa joulun odotuksen aikaa. Sitten viime joulun paljon on tapahtunut ja kuten muistamme vuosi sitten koronaviruspandemiasta emme olleet vielä kuulleetkaan.

Tämä vuosi on viime keväästä asti ollut niin Suomessa kuin koko maapallollamme koronaviruksen ja siihen liittyvien asioiden värittämää. Nyt koronaepidemian toinen aalto on saanut jalansijaa myös Suomessa ja vaatii meiltä kaikilta entistä tarkempia varotoimenpiteitä. Matkailua on maailmalla rajoitettu ja monissa Euroopan maissa koronavirusepidemia on laajentunut niin voimakkaasti, että myös joulumatkailu on lähestulkoon loppunut. Suomessakin matkailu on hiljentynyt ja matkalle lähtöä pohditaan entistä tarkemmin. Onneksi meillä Suomessa on harvaan asuttuja alueita ja siinä mielessä tilaa liikkua.

Rajoitukset matkailussa, tapahtumaosallistumisissa ja muissa aktiviteeteissä ovat saaneet aikaan protesteja monissa maissa etenkin nuorissa sukupolvissa, jotka ovat tottuneet rajoittamattomiin kansalaisvapauksiin. Vanhemmat ikäpolvet ja etenkin sota-ajan kokeneet ovat suhtautuneet rajoituksiin rauhallisemmin, vaikka kuuluvat jo ikänsä puolesta riskiryhmään. Vanhemmat ikäpolvet kun ovat nähneet vuosikymmenien aikana monenlaisia rajoituksia ja sota-ajan kokeneet vielä kaikenlaista puutetta Suomessa ja muualla. Tästä kaikesta on kuitenkin selvitty.

Kaikista vuoden 2020 haasteista huolimatta on ollut ilo nähdä, että liittomme jäsenjärjestöt ovat toimineet aktiivisesti ja erilaisia osallistujamäärältään pienempiä tapahtumia on varovaisuutta noudattaen onnistuttu järjestämään eri puolella Suomea. Tästähän ovat todisteena tänä vuonna saamamme artikkeliehdotukset tähän lehteen. Varsinkin ulkona etäisyyttä toisiin pitäen ja järkeä noudattaen voidaan järjestää tapahtumia, kunhan ne tarkoin suunnitellaan.

Olen myös iloinen tänä vuonna käyntiin lähteneestä ja ensi vuonna jatkuvasta Sotaorpojen Tuki-hankkeesta, jossa STEA:n hankerahoituksella edistetään sotaorpojen asiaa. Tämä pitkään valmisteltu hanke on lähtenyt syksyllä hyvin käyntiin, vaikka koronavirusepidemia ei ole helpottanut näitäkään kokoontumisia.

Tätä kirjoittaessani yhteiskunnassamme on paljon esillä myös toinen meitä kaikkia koskettava asia, nimittäin tietoturvallisuus. Kuten olemme uutisista voineet havaita tietomurrot ovat entistä häikäilemättömämpiä ja kohdistuvat myös potilastietoihin. Tietoturvallisuus on ollut tärkeä teema jo vuosia, mutta koskaan ei voi liikaa korostaa sitä varovaisuuden tarvetta mitä meidän kaikkien tulisi noudattaa. Sosiaaliturvatunnusten ja muiden henkilökohtaisten tietojen luovuttamista internetissä, puhelimitse tai myös kasvotusten tulee aina harkita tarkkaan. Me suomalaiset olemme tottuneet luottamaan viranomaisiin, mikä on hyvä asia, mutta tervettä varovaisuutta tietojen luovuttamisessa tulisi meidän aina ylläpitää.

Kaikista maailman haasteista huolimatta rauhoittukaamme joulun ajan viettoon. Toivon, että voimme tänäkin vuonna koronavirusepidemiasta huolimatta nauttia rauhallisista ja tunnelmallisista joulun pyhistä.

 

Niinpä toivotan lämpimästi teille kaikille hyvää joulua sekä terveyttä tulevana vuonna 2021!

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton jäsenlehti

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton toimittama ja julkaisema sotaleskien, sotaorpojen ja muiden kaatuneitten omaisten jäsenlehti. Vuonna 2023 lehti ilmestyy viikoilla 11, 25, 45 ja 50. Lehden painos on noin 8 000.

Lehden hinta, tilaaminen ja peruutus

Lehti toimitetaan kaikille jäsenille. Jäsenmaksu vuonna 2023 on 15 euroa, joka sisältää myös lehden. Yhdistykset perivät tämän maksun jäseniltään alkuvuodesta ja tilittävät liittoon. Muille kuin yhdistyksen jäsenille lehden vuosikerta maksaa 25 euroa.

Vuotta 2023 koskevat lehtitilaukset ja peruutukset on tehtävä tammikuun aikana liiton toimistolle puh 050 550 3556. Mikäli peruutusta ei ole tehty, tilaus jatkuu kestotilauksena, joka laskutetaan helmikuun 2023 aikana lehden saajalta. Lehden voi tilata oheisella tilauslomakkeella tai soittamalla liiton toimistolle.

Lehden toimitusneuvosto

Huoltoviestin toimitusneuvoston puheenjohtaja on päätoimittaja Nina Harjulehto. Muut toimitusneuvoston jäsenet ovat: Pirjo Koskenrouta, Mika Kurki, Riitta Uusi-Kokko ja toimitussihteeri Marju Hulttinen.

Lehden taittaja on Markku Laitinen.

Haluatko kirjoittaa lehteen?

Julkaisemme aktiivisesti lukijoidemme artikkeleita sekä kuvia osana lehteä. Haluaisitko tuottamasi artikkelin tai valokuvan mukaan seuraavaan julkaisuun? Ota yhteyttä toimitussihteeriin, marju.hulttinen@kolry.fi

 


 

Tilaa Huoltoviesti-lehti oheisen tilauslomakkeen avulla


     

    Huoltoviesti-lehden arkisto

    1 2 3