Suurenna tekstikokoa: AAA

TERVEYTTÄ KORONASYKSYYN

Kesä on jäänyt taaksemme ja olihan se koronarajoituksineen monille meille erilainen kuin aikaisemmat kesät.

Itsekin olen palannut osa-aikaiseen etätyöhön pitkältä sairauslomalta ja koronan takia joudun noudattamaan erityistä varovaisuutta, joten ymmärrän hyvin kaikkia riskiryhmään kuuluvia. Olen itse yrittänyt perustella itselleni kaikki viranomaisten ja lääkärien varotoimet sillä, että sehän on kaikkien meidän parhaaksi ja terveys on meille kaikille asia numero yksi. Siitä huolimatta ymmärrän myös niitä rajoituksiin kriittisesti suhtautuvia pienyrittäjiä, järjestöjä ja suuriakin yrityksiä sekä organisaatioita, jotka ovat joutuneet tiukkojen rajoitteiden takia sulkemaan toimintojaan ja lomauttamaan sekä irtisanomaan työntekijöitään. Myös monet sairaalat ovat joutuneet lykkäämään suunniteltuja leikkauksia ja muita toimenpiteitä.

Tätä kirjoittaessani syyskuun puolivälissä maailmassa on todettu yli 30 miljoonaa koronavirustartuntaa, joista Suomessa noin 0,029 %. Maailmassa noin 3,16 % sairastuneista on menehtynyt tautiin ja eniten menehtyneitä on isoissa maissa kuten Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Intiassa ja Meksikossa. Sitten on tietenkin vielä paljon maita, joiden todellista tilannetta tilastojen puutteellisuuksien takia ei luotettavasti tiedetä.

Toistaiseksi Suomi on selvinnyt koronavirusepidemiasta pienin vaurioin esimerkiksi naapurimaihimme verrattuna. Taloudelliset vauriot ovat myös Suomessa toistaiseksi olleet pieniä, mutta pitkittyvä epidemia tietenkin rasittaa pientä vientivetoista Suomea isoja talousmahteja enemmän ja pakottaa valtion velkaantumaan poikkeuksellisen voimakkaasti. Tällä voi olla pitkälle meneviä seurauksia tulevaisuudessa ja se saattaa olla omiaan kaventamaan niitä resursseja, joita esim. SOTE:n toteutukseen ja ikäihmisten hoitopalveluihin jatkossa tarvittaisiin.

Koronavirusepidemian takia uhrauksia on jouduttu tekemään myös meidän liitossa. Liittomme vuosittaiset ja jo vuosikymmeniä järjestetyt Hengelliset ja kulttuuripäivät, jotka tänä vuonna oli suunniteltu ja valmisteltu pidettäviksi Kokkolassa jouduttiin valitettavasti peruuttamaan koronariskin takia. Tässä syksyn Huoltoviestilehdessä on aikaisemmin ollut lukuisia juttuja ko. päivistä ohjelmanumeroineen, mutta nyt lehden rakenne ja sisältö poikkeavat koronan takia jonkin verran aikaisemmista vuosista.
Tämän vuotinen varsinainen liittokokous saatiin pidettyä elokuussa Helsingissä. Koronan takia siinäkin jouduttiin käyttämään monia varotoimenpiteitä, mutta vuoden 2019 asiat saatiin näin pois päiväjärjestyksestä sekä tämän vuoden suunnitelmat vahvistettua.

Kuten olette varmaankin huomanneet, STEA on myöntänyt liitollemme resursseja Sotaorpojen kuntoutus-hankkeeseen vuosille 2020 – 2022. Erilaisia jäsenistömme toiveisiin pohjautuvia tapahtumia on jo järjestetty ja on tarkoitus järjestää lisää loppuvuodesta ja tulevina parina vuotena.
Toivon hartaasti, ettei koronaepidemian toinen tai kolmas aalto vaikeuta liittomme toimintaa teidän eli jäsenistömme hyväksi loppuvuonna tai myöhemmin.

 

Olkaa varovaisia julkisilla paikoilla ja ottakaamme kaikki koronan varotoimenpiteet vakavasti. Hyvää aurinkoista syksyä ja terveyttä kaikille toivottaen!
Jarmo Hietanen

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton jäsenlehti

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton toimittama ja julkaisema sotaleskien, sotaorpojen ja muiden kaatuneitten omaisten jäsenlehti. Vuonna 2023 lehti ilmestyy viikoilla 11, 25, 45 ja 50. Lehden painos on noin 8 000.

Lehden hinta, tilaaminen ja peruutus

Lehti toimitetaan kaikille jäsenille. Jäsenmaksu vuonna 2023 on 15 euroa, joka sisältää myös lehden. Yhdistykset perivät tämän maksun jäseniltään alkuvuodesta ja tilittävät liittoon. Muille kuin yhdistyksen jäsenille lehden vuosikerta maksaa 25 euroa.

Vuotta 2023 koskevat lehtitilaukset ja peruutukset on tehtävä tammikuun aikana liiton toimistolle puh 050 550 3556. Mikäli peruutusta ei ole tehty, tilaus jatkuu kestotilauksena, joka laskutetaan helmikuun 2023 aikana lehden saajalta. Lehden voi tilata oheisella tilauslomakkeella tai soittamalla liiton toimistolle.

Lehden toimitusneuvosto

Huoltoviestin toimitusneuvoston puheenjohtaja on päätoimittaja Nina Harjulehto. Muut toimitusneuvoston jäsenet ovat: Pirjo Koskenrouta, Mika Kurki, Riitta Uusi-Kokko ja toimitussihteeri Marju Hulttinen.

Lehden taittaja on Markku Laitinen.

Haluatko kirjoittaa lehteen?

Julkaisemme aktiivisesti lukijoidemme artikkeleita sekä kuvia osana lehteä. Haluaisitko tuottamasi artikkelin tai valokuvan mukaan seuraavaan julkaisuun? Ota yhteyttä toimitussihteeriin, marju.hulttinen@kolry.fi

 


 

Tilaa Huoltoviesti-lehti oheisen tilauslomakkeen avulla


     

    Huoltoviesti-lehden arkisto

    1 2 3