Suurenna tekstikokoa: AAA

Ystävyydelle

Kauniita sanoja, ystävällisiä hymyjä, lämpöisiä halauksia – on hetki ystävien!

Ystävät ympäri Suomen kohtaavat, vaihtavat kuulumisia, nauttivat yhdessäolosta. Juhlavieraista suuri osa jo kymmeniä vuosia mukana olleita. Hyvänolon euforia on käsinkosketeltavaa – olemme valtakunnallisilla Hengellisillä ja Kulttuuripäivillä Sotkamossa. Päivien tunnelmiin pääset myös Sinä, lehtemme lukija.

Ystävyyden ja yhteisöllisyyden kokemisen merkitystä ei voisi liiaksi korostaa hyvinvointimme tärkeänä osatekijänä. Jäsenyhdistyksemme tekevät arvokasta työtä vertais- ja muiden ryhmätoimintojen muodossa jäsenistömme hyväksi. Yhdessä koetut matkat, teatteri- ja muut kulttuuritilaisuudet tai luennot kiinnostavista aiheista, virkistävät mieltä ja antavat hyödyllistä tietoa mukana oleville.

Kävelylenkit, kuntosalivuorot ja muut liikunnalliset harrasteet mukavassa seurassa, edesauttavat fyysisen kunnon ylläpitämisessä. Kuten usein kuulee sanottavan: aikataulut ryhdistävät arkea – tiedossa on mukavaa tekemistä ensi viikollakin.

Aina ei tapaamisiin tarvita suuria etukäteisjärjestelyjä: kupposet kahvia kuulumisten kera yhdessä nautittuina, virkistävät ”niin sielua kuin ruumistakin”.

Tässä lehdessä on artikkeli Vanhustyön keskusliiton kehittämästä ja koordinoimasta Ystäväpiiri-toiminnasta. Ikäihmisten yksinäisyyttä torjumaan perustettua ryhmätoimintaa on tarjolla etelästä pohjoiseen. Ystäväpiiri-ryhmiin on osallistunut toiminnan 13 vuoden aikana yli 10 000 iäkästä ihmistä. Toiminnan kerrotaan olevan antoisaa niin ohjaajille, kuin ystäväryhmäläisillekin. Mitähän olisi tarjolla omalla paikkakunnallasi – se selviää ottamalla yhteyttä jutussa mainittuihin alueohjaajiin.

Ystäväpiiritoimintaa järjestetään myös meidän jäsenyhdistyksissä. Pääkaupunkiseudun Sotaorpojen järjestämän ystäväpiirin toiminnasta kertoo Eila Raikaslehto kirjoittamassaan jutussa ”Ystäväpiiristä ystäviä”. Hyvä meininki tuntuu olevan sielläkin!

Valitettavasti yksinäisyys on kaikesta huolimatta yhä lisääntyvä ongelma ikäihmisten keskuudessa. Pitkät matkat, monenlaiset sairaudet ja muut esteet vaikeuttavat myös meidän jäsenistömme osallistumista. Tämän ongelman helpottamiseksi ja yhteisöllisyyden lujittamiseksi, toivon mahdollisimman monen jäsenyhdistyksemme jatkossakin järjestävän tilaisuuksia ja tapaamisia eri puolilla toiminta-aluettaan. Pidetään huolta toisistamme: puhelinsoitto yksinäiselle, voi olla päivän kohokohta molemmille.

Lämmin kiitos arvokkaasta työstänne, olette edesauttamassa jäsenistömme hyvinvointia ja ystävyyksien syntymistä.

Pirjo Tolvanen

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton jäsenlehti

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton toimittama ja julkaisema sotaleskien, sotaorpojen ja muiden kaatuneitten omaisten jäsenlehti. Vuonna 2023 lehti ilmestyy viikoilla 11, 25, 45 ja 50. Lehden painos on noin 8 000.

Lehden hinta, tilaaminen ja peruutus

Lehti toimitetaan kaikille jäsenille. Jäsenmaksu vuonna 2023 on 15 euroa, joka sisältää myös lehden. Yhdistykset perivät tämän maksun jäseniltään alkuvuodesta ja tilittävät liittoon. Muille kuin yhdistyksen jäsenille lehden vuosikerta maksaa 25 euroa.

Vuotta 2023 koskevat lehtitilaukset ja peruutukset on tehtävä tammikuun aikana liiton toimistolle puh 050 550 3556. Mikäli peruutusta ei ole tehty, tilaus jatkuu kestotilauksena, joka laskutetaan helmikuun 2023 aikana lehden saajalta. Lehden voi tilata oheisella tilauslomakkeella tai soittamalla liiton toimistolle.

Lehden toimitusneuvosto

Huoltoviestin toimitusneuvoston puheenjohtaja on päätoimittaja Nina Harjulehto. Muut toimitusneuvoston jäsenet ovat: Pirjo Koskenrouta, Mika Kurki, Riitta Uusi-Kokko ja toimitussihteeri Marju Hulttinen.

Lehden taittaja on Markku Laitinen.

Haluatko kirjoittaa lehteen?

Julkaisemme aktiivisesti lukijoidemme artikkeleita sekä kuvia osana lehteä. Haluaisitko tuottamasi artikkelin tai valokuvan mukaan seuraavaan julkaisuun? Ota yhteyttä toimitussihteeriin, marju.hulttinen@kolry.fi

 


 

Tilaa Huoltoviesti-lehti oheisen tilauslomakkeen avulla


     

    Huoltoviesti-lehden arkisto

    1 2 3