Suurenna tekstikokoa: AAA

Poikkeusoloissa koronaviruksen varjossa

Hyvillä mielin kevättä kohden, riemuitsin edellisen lehden pääkirjoituksessa. Enpä olisi arvannut minkälaisen kevään saisimme elääksemme. Kaikkien huulilla oli: korona, korona…

Maailmanmeno pysähtyi kuin seinään. Turha hoppuilu ja yletön kiire taukosi. Tuttu arki muuttui radikaalisti, meillä kaikilla. Tiedotusvälineet syöttivät päiväkaupalla mitä pelottavampia koronauutisia eri puolilta maailmaa. Vallitsi suuri epätietoisuus tulevasta.

Te, hyvät lehtemme lukijat, olette liki sataprosenttisesti ikäluokka, joka kaiken lisäksi komennettiin neljän seinän sisälle turvaan koronavirukselta. Tarkoitus oli varmasti hyvä: suojella vielä kaikille tuntemattoman viruksen vaikutuksilta, mutta monelle eristyksiin joutuminen ja sosiaalisten kontaktien vähentyminen tuotti tuskaa. Suuri osa teistä on normaalioloissa hyvin aktiivisia senioreita, kalenterit menoja pullollaan. Oli siinä varmasti totuttelemista, kun kauppa-asiatkin piti ohjeistaa jonkun muun hoidettavaksi.

Keväällä lehden toimitusneuvostossa virisi idea kuulostella karanteenikuulumisianne. Pyysin myös suuresti arvostamaani, psykologi Pirkko Lahtea kirjoittamaan ajatuksia karanteenissa olosta, siinä on varmasti monelle tuttuja tuntemuksia elämästä poikkeusoloissa. Ja mikä parasta: tsemppiterveiset meille kaikille – kyllä tästäkin selvitään!

Lämpimät kiitokset muillekin kirjoittajille! Monenlaista puuhaa olette ajan kuluksi keksineet. Taina Heino Lappeenrannasta soitteli ja vinkkasi isoäitejä hankkimaan kirjan ”Isoäiti, kerro tarinasi”. Siinä mukavasti aika kuluu kirjaa täyttäessä ja lapsenlapset ilahtuvat aikanaan kirjaa lukiessaan.

Täällä liiton toimistolla koronapandemia merkitsi siirtymistä etätyöskentelyyn aina mahdollisuuksien mukaan. Huhtikuulle suunniteltu liittokokous jouduttiin siirtämään elokuulle. Liiton hallituksen kevään kokoukset pidettiin sähköposti- ja puhelinkokouksina.

Huhtikuussa käynnistyi Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama kolmivuotinen Sotaorpojen tuki- hanke, niinikään etätyönä. Hankkeen projektipäällikkö Nina Harjulehto kertoo kuulumisia kirjoittamassaan jutussa. Myös kädessäsi oleva Huoltoviesti-lehti on tuotettu etätyönä: Uudestakaupungista, Keravalta, Espoosta ja Pasilasta käsin.

Kevään kuluessa kaatuneitten muistopäivän- ja talvisodan päättymisen 80- vuotisjuhlallisuudet toteutuivat lähinnä kunniakäynnein muistomerkeillä voimassa olleiden 10 hengen kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kesäkuun alusta päivittyvät valtiovallan asettamat kokoontumisrajoitukset ja mahdolliset myöhemmin asetettavat suositukset seniori-ikäisille kansalaisille, saattavat vaikuttaa Kokkolassa pidettävien Hengellisten- ja kulttuuripäivien toteutumiseen.

Monesti olen miettinyt tämän koronapandemian ajoittumista. Kiitollisin mielin olen siitä, ettei tämä vitsaus kohdannut meitä jo marraskuussa, vuoden synkimpään aikaan. Muoti-ilmiöksi nousseen ulkoliikunnan myötä meillä on nyt ollut aikaa pysähtyä ihastelemaan kevään edistymistä alkukesän kauneudeksi. Aikaa kuunnella lintujen laulua ja keskittyä itse kenenkin kohdallaan vain olennaiseen.

Lämmin kiitos yhteydenpidostanne, pidetään edelleen huolta toisistamme!

 

Kaunista kesää ja terveyttä toivottaen,
Pirjo Tolvanen

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton jäsenlehti

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton toimittama ja julkaisema sotaleskien, sotaorpojen ja muiden kaatuneitten omaisten jäsenlehti. Vuonna 2023 lehti ilmestyy viikoilla 11, 25, 45 ja 50. Lehden painos on noin 8 000.

Lehden hinta, tilaaminen ja peruutus

Lehti toimitetaan kaikille jäsenille. Jäsenmaksu vuonna 2023 on 15 euroa, joka sisältää myös lehden. Yhdistykset perivät tämän maksun jäseniltään alkuvuodesta ja tilittävät liittoon. Muille kuin yhdistyksen jäsenille lehden vuosikerta maksaa 25 euroa.

Vuotta 2023 koskevat lehtitilaukset ja peruutukset on tehtävä tammikuun aikana liiton toimistolle puh 050 550 3556. Mikäli peruutusta ei ole tehty, tilaus jatkuu kestotilauksena, joka laskutetaan helmikuun 2023 aikana lehden saajalta. Lehden voi tilata oheisella tilauslomakkeella tai soittamalla liiton toimistolle.

Lehden toimitusneuvosto

Huoltoviestin toimitusneuvoston puheenjohtaja on päätoimittaja Nina Harjulehto. Muut toimitusneuvoston jäsenet ovat: Pirjo Koskenrouta, Mika Kurki, Riitta Uusi-Kokko ja toimitussihteeri Marju Hulttinen.

Lehden taittaja on Markku Laitinen.

Haluatko kirjoittaa lehteen?

Julkaisemme aktiivisesti lukijoidemme artikkeleita sekä kuvia osana lehteä. Haluaisitko tuottamasi artikkelin tai valokuvan mukaan seuraavaan julkaisuun? Ota yhteyttä toimitussihteeriin, marju.hulttinen@kolry.fi

 


 

Tilaa Huoltoviesti-lehti oheisen tilauslomakkeen avulla


     

    Huoltoviesti-lehden arkisto

    1 2 3