Suurenna tekstikokoa: AAA

KOHTI KESÄÄ

Tätä kirjoittaessani kesä lähestyy ja luonto kokonaisuudessaan jo vihertää. Luonnossa on kuultavissa myös lintujen kaunista laulua talvikuukausien jälkeen.

Suomessa on meneillään nyt myös hallitusneuvottelut ja siitä tihkuu lehdistön sekä muiden tiedotusvälineiden kautta monenlaisia viestejä, joita äänestäjän on ehkä vaikea tulkita. Kaatuneitten Omaisten Liitto toivoo, että uusi eduskunta ja tuleva hallitus huomioisivat myös Suomen sodista 1939 – 1945 kärsimään joutuneiden ihmisryhmien kuten sotaleskien, sotaorpojen ja muitten kaatuneitten omaisten tarpeita. On tärkeätä, että sodassa mukana olleita veteraanisukupolven edustajia on huomioitu ja eikä heitä saa missään nimessä unohtaa, mutta myös muita sota-ajasta kärsimään joutuneita tulee muistaa. Nuo sukupolvethan yhdessä ovat Suomen rakentaneet hyvinvointivaltioksi vuosikymmenien kuluessa.

Liittomme vuotuinen liittokokous pidettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti Kuopiossa ja siellä juhlittiin myös veteraanipäivää liittokokousta seuraavana päivänä. Tänä vuonna myös veteraanipäivän ohjelmistossa oli sotaorpoja muistelemassa sota-aikaa ja sen aikaisia vaikeita olosuhteita. Veteraanipäivän juhla oli arvokas ja kiinnostuneet pystyivät seuraamaan juhlaa televisiosta YLE:n välityksellä.

Liittomme vuosikokous sujui rakentavassa hengessä ja henkilövalintojen osalta liittokokous päätti yksimielisesti, että puheenjohtaja Hannu Niskanen sekä varapuheenjohtaja Aune-Inkeri Keijonen jatkavat seuraavan kolmivuotiskauden. Uutena jäsenenä hallitukseen tuli Matti Peltola Tuuloksesta ja hänen varajäseneksi valittiin Riitta Uusi-Kokko Suupohjasta sekä Hanna Tähden varajäseneksi Ritva Kuivanen Jyväskylästä. Kaikki muut entiset hallituksen jäsenet ja varajäsenet jatkavat tietenkin normaalisti.

Museo Militaria ”Menetys ja muisto”-näyttely Hämeenlinnassa avattiin toukokuun puolivälin jälkeen. Sota-aikaa esiin tuova näyttely kertoo uskosta, pelosta, kuolemasta ja kaipauksesta. Näyttely kuvaa kaatuneitten omaisille tärkeitä historiallisia asioita ja kokemuksia kuten kaatuneitten huoltoa, sotilaspapiston työtä sekä yleensä sotavainajien muiston vaalimista. Näyttely on avoinna 19.5.2019 – 13.3.2020 Hämeenlinnassa.

Kuten muistatte Hengelliset ja kulttuuripäivät järjestetään syyskuussa Kainuussa. Ohjelma on hieno ja Kainuu tarjoaa upean luonnon lisäksi mielenkiintoisen ohjelmiston päivillä. Toivon runsasta osanottoa Kainuussa.

Haluan toivottaa kaikille lämmintä ja mukavan rentouttavaa kesää !

Päätoimittaja Jarmo Hietanen

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton jäsenlehti

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton toimittama ja julkaisema sotaleskien, sotaorpojen ja muiden kaatuneitten omaisten jäsenlehti. Vuonna 2023 lehti ilmestyy viikoilla 11, 25, 45 ja 50. Lehden painos on noin 8 000.

Lehden hinta, tilaaminen ja peruutus

Lehti toimitetaan kaikille jäsenille. Jäsenmaksu vuonna 2023 on 15 euroa, joka sisältää myös lehden. Yhdistykset perivät tämän maksun jäseniltään alkuvuodesta ja tilittävät liittoon. Muille kuin yhdistyksen jäsenille lehden vuosikerta maksaa 25 euroa.

Vuotta 2023 koskevat lehtitilaukset ja peruutukset on tehtävä tammikuun aikana liiton toimistolle puh 050 550 3556. Mikäli peruutusta ei ole tehty, tilaus jatkuu kestotilauksena, joka laskutetaan helmikuun 2023 aikana lehden saajalta. Lehden voi tilata oheisella tilauslomakkeella tai soittamalla liiton toimistolle.

Lehden toimitusneuvosto

Huoltoviestin toimitusneuvoston puheenjohtaja on päätoimittaja Nina Harjulehto. Muut toimitusneuvoston jäsenet ovat: Pirjo Koskenrouta, Mika Kurki, Riitta Uusi-Kokko ja toimitussihteeri Marju Hulttinen.

Lehden taittaja on Markku Laitinen.

Haluatko kirjoittaa lehteen?

Julkaisemme aktiivisesti lukijoidemme artikkeleita sekä kuvia osana lehteä. Haluaisitko tuottamasi artikkelin tai valokuvan mukaan seuraavaan julkaisuun? Ota yhteyttä toimitussihteeriin, marju.hulttinen@kolry.fi

 


 

Tilaa Huoltoviesti-lehti oheisen tilauslomakkeen avulla


     

    Huoltoviesti-lehden arkisto

    1 2 3