Suurenna tekstikokoa: AAA

Hyvillä mielin kevättä kohden

Talven pimeys on taittunut ja vuorokauden valoisan ajan huomaa jo kummasti lisääntyneen. Auringonsäteet virkistävät mieltä ja mukavasti lämmittävät. Kukapa meistä ei nauttisi myös lintujen keväisestä viserryksestä ja yhä valoisammista aamuista ja illoista.

Valoisampia uutisia on kerrottavaksi myös sotaorpojen kuntoutusasioiden edistymiseen liittyen. Vuosikymmenen jatkuneet liiton edustajien ponnistelut – ennen ja jälkeen sotaorpotunnuksen -, ovat tulleet tutuiksi myös Huoltoviestin lukijoille.

Sotaorpotunnuksen myöntämisen jälkeen etuuksien valvonnassa käyttöön otettiin ikään kuin uusi vaihde, kun muutama vuosi sitten perustettiin liiton etuustyöryhmä. Sotaorpojen kuntoutuksen edistämiseen liittyneistä toimista viime vuoden ajalta kertoo liittomme puheenjohtaja Hannu Niskanen tässä lehdessä.
Tämän kevään aikana käynnistyy myös etuustyöryhmän valmistelema, sotaorpojen elämän hallinnan tukemiseen ja kuntoutuksen mallintamiseen liittyvä kolmivuotinen hanke. Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämän hankerahoituksen turvin toteutettavasta, yhdistystoimintaakin tukevasta hankkeesta lisää lehden sivuilla. Hankkeen etenemisestä ja sen vaiheista tiedotetaan jatkossakin pääasiassa Huoltoviestissä, joka on hankkeen virallisia tiedotuskanavia koko hankkeen ajan.

Jäsenistön hyvinvoinnin edistäminen on siis yksi keskeisistä toiminnan tavoitteistamme. Yhtenä sen ilmentymänä ovat myös alkaneelle vuodelle saamamme, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n Veikkauksen tuella järjestämät kuntoutuslomat. Tarkempaa tietoa jäsenistölle edullisista täysihoitolomista voit lukea KOL tiedottaa palstalta. Mielellämme kuulemme jatkossakin toiveitanne hyviksi havaituista lomakohteista, kun suunnittelemme vuoden 2021 lomakohteiden hakua. Pyrimme jatkossakin esittämään suurempia ryhmäkokoja ja useampia loman viettopaikkoja huomioidaksemme jäsenistömme valtakunnallisuuden.

Nyt on käsillä myös se aika vuodesta, kun yhdistykset suunnittelevat kesäretkiä. Noita virkistäviä, hyvää mieltä tuottavia, yhdessä koettuja matkoja arvostetaan. Sydämellinen kiitos jo etukäteen matkakertomuksistanne, julkaisemme niitä mielellämme.

Syyskuussa meitä kutsuu Kokkola – tapahtuman ohjelma majoitusvaihtoehtoineen on julkaistu.( Katso ohjelma tästä )

Kaunista ja virkistävää kevättä

Pirjo Tolvanen

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton jäsenlehti

Huoltoviesti on Kaatuneitten Omaisten Liiton toimittama ja julkaisema sotaleskien, sotaorpojen ja muiden kaatuneitten omaisten jäsenlehti. Vuonna 2023 lehti ilmestyy viikoilla 11, 25, 45 ja 50. Lehden painos on noin 8 000.

Lehden hinta, tilaaminen ja peruutus

Lehti toimitetaan kaikille jäsenille. Jäsenmaksu vuonna 2023 on 15 euroa, joka sisältää myös lehden. Yhdistykset perivät tämän maksun jäseniltään alkuvuodesta ja tilittävät liittoon. Muille kuin yhdistyksen jäsenille lehden vuosikerta maksaa 25 euroa.

Vuotta 2023 koskevat lehtitilaukset ja peruutukset on tehtävä tammikuun aikana liiton toimistolle puh 050 550 3556. Mikäli peruutusta ei ole tehty, tilaus jatkuu kestotilauksena, joka laskutetaan helmikuun 2023 aikana lehden saajalta. Lehden voi tilata oheisella tilauslomakkeella tai soittamalla liiton toimistolle.

Lehden toimitusneuvosto

Huoltoviestin toimitusneuvoston puheenjohtaja on päätoimittaja Nina Harjulehto. Muut toimitusneuvoston jäsenet ovat: Pirjo Koskenrouta, Mika Kurki, Riitta Uusi-Kokko ja toimitussihteeri Marju Hulttinen.

Lehden taittaja on Markku Laitinen.

Haluatko kirjoittaa lehteen?

Julkaisemme aktiivisesti lukijoidemme artikkeleita sekä kuvia osana lehteä. Haluaisitko tuottamasi artikkelin tai valokuvan mukaan seuraavaan julkaisuun? Ota yhteyttä toimitussihteeriin, marju.hulttinen@kolry.fi

 


 

Tilaa Huoltoviesti-lehti oheisen tilauslomakkeen avulla


     

    Huoltoviesti-lehden arkisto

    1 2 3